“Jag hade mitt ben amputerat, men nu är jag en idrottsman och motiverande talare”

Jag var 22 år när jag hade mitt höger ben amputerat. Allvarlig plantar fasciitis innebar att jag hade varit rullstolsanvändare på heltid sedan jag var 12 år. När jag var 16 år ville jag bara ha benet av. Det tog sex år för läkarna att operera eftersom de insisterade på att vänta tills jag var äldre och på en tillräckligt bra plats mentalt. Jag höll på tills jag var klar med examen. Efteråt, med ett protesben monterat, kändes världen som en annan plats. Jag har inte gått på år. Plötsligt var jag mycket högre och hade inte längre någon smärta.

När jag låg i rullstol upptäckte jag en verklig kärlek till sport. Jag började para kraftlyft och tävla i rullstolsracing, och fann snart att jag var bra på spjut och diskoskastning. Jag började tävla i Tough Mudder [en uthållighetsserie] och fortsatte från att gå med kryckor till bladkörning.Jag tävlar nu i sport internationellt och har vunnit silvermedalj för adaptiv judo vid World Judo Games.

Vid operationen arbetade jag som revisor, men jag insåg snart att jag inte ville sitta på ett kontor hela dagen eftersom jag hade varit i rullstol så länge. Så fort revisionsoperationen var klar lämnade jag in mitt meddelande.

Min karriär tog en annan väg efter att jag blev ombedd att vara gästpresentant för Duke of Edinburghs Awards. Nu talar jag med skolor, högskolor och organisationer om ett brett spektrum av ämnen som funktionshinder, diskriminering, funktionshinder i sport, hbt-frågor och uthållighet.Jag delar mina egna personliga berättelser, huruvida det är så jag tappade benet och vad jag lärde av det, min uthållighet och hur jag följde min dröm.

Nu kommer det mesta av mina inkomster från att arbeta som en motiverande talare. , vilket jag har gjort på heltid i ett år. Jag ser till att jag tar ut ett tillräckligt mycket belopp. Som ni kan föreställa er, det är ganska säsongsbetonat, även om jag letar efter att komma mer in i företagsvärlden. Intäkterna från detta varierar men i genomsnitt får jag £ 300 plus utgifter för en halvtimmes prat. Under det senaste året har jag anmält mig till Zebedee Management, en talangbyrå, och har nyligen arbetat med dem på ett projekt för att bryta stigmatiseringen kopplad till dem med skillnader i lemmen.

Jag arbetar också som revisor i två dagar i månaden, vilket ger mig cirka 200 £. Det är bra att behålla dessa färdigheter.Och jag driver en personlig utbildningsverksamhet som jag startade på universitetet. Jag tjänar ungefär 50 till 100 pund per månad genom detta. Jag har bokat upp cirka 80% -90% av tiden. I genomsnitt tjänar jag cirka 800 £ per månad. Det är enkel inkomst: det betalar mer än min inteckning för min lägenhet med ett sovrum, som är 300 £ per månad.

Jag är ganska sparsam. När jag var student arbetade jag på heltid som revisor, life coach och personlig tränare. Jag spenderade inte något av mitt studielån – jag använde pengarna som en insättning på min lägenhet.

Jag dricker inte. Jag går inte i klubb. Jag försöker att inte spendera mycket pengar. Jag har Amazon Prime och Netflix, men annars håller jag mina kostnader mycket låga.Jag tror att min sparsamma natur kommer från att se min mamma spendera mycket pengar när jag växte upp, vilket jag inte gillade.

Jag föredrar att spendera mina pengar på träning och evenemang. Förra året tävlade jag i flera evenemang som judo och hinderbana racing i länder som Island, Tyskland, Dubai och Nederländerna. Att delta i en tävling kan få mig tillbaka 1 200 £. Det finns också andra fitnesskostnader: Jag spenderar £ 35 per månad på gymmet, judo-medlemskapet är 45 £ i månaden och jag har en säsongskort för hinderbana som är 500 £ per år. Jag spenderar också 40 £ per månad på en sportmassageterapeut.

När det gäller besparingar ställer jag inte in ett visst belopp. Jag vet bara att mina utgifter är mindre än min inkomst.Jag skulle vilja köpa en annan plats, men i slutändan älskar jag vad jag gör och om jag fortsätter att inspirera andra att göra vad de vill i livet, så är jag glad.