Leonardo Jardim tillbaka i Monaco när Thierry Henrys avgång bekräftades

Henry, den tidigare anfallaren i Frankrike och Arsenal, ersatte Jardim på Stade Louis II i oktober och tecknade ett avtal fram till juni 2021, men kunde inte förbättra sina förmögenheter.

Han avbröts med omedelbar verkan på torsdagen i avvaktan på ett slutgiltigt beslut om hans framtid, med Monaco som tappar i den franska toppflygningens tappzon.

På fredagen bekräftade Monaco att den portugisiska huvudtränaren Jardim skulle utnämnas igen på en två och en halv- årskontrakt, medan Henry kallade tid för sin tjänstgöringstid i ett uttalande som publicerades på Twitter. Henry och Vieira lade undan vänskap för första mötet som chefer | Nick Ames Läs mer

Henry skrev: ”Det är med stor sorg jag skiljer mig från AS Monaco.Trots de kampar och svårigheter som vi stötte på under min korta resa har jag fortfarande njutit av min tid i denna underbara klubb.

”Min ambition och filosofi från den dag jag gick med kommer alltid att vara att klubben kommer först . Jag tror starkt på den här spelartruppen och att laget med alla de nya värvningarna nu är i bättre form för att ta sig an den andra delen av säsongen och att gå på ett segerlopp och uppfylla sin fulla potential. ”

Under 41-åringen, som inledde sin yrkeskarriär i furstendomsklubben, vann Monaco bara två av 12 ligamatcher och slogs med 5-1 på hemmaplan av Strasbourg på lördagen.Monaco, som har skrivit på Cesc Fàbregas, Naldo, Fode Touré och Lyle Foster denna månad, slogs också ut ur Coupe de France på tisdagskvällen och förlorade med 3-1 hemma mot ligan 2 i Metz.

Henry tillade: ”Jag skulle särskilt vilja tacka (vice ordförande) Vadim Vasilyev och (regissör) Michael Emenalo, som gav mig denna möjlighet på min pojkeklubb, och naturligtvis fans och personal som har gett mig ett så varmt mottagande under min tjänstgöringstid. Jag hoppas uppriktigt att min efterträdare nu kommer att ta AS Monaco till större styrkor och jag önskar dem all framgång för framtiden, börjar med en vinst i Dijon och lyfter cupen och får oss tillbaka till Europa! ”The Fiver: registrera dig och få vårt dagliga fotbollsmail.